Een korte overzicht van verhuur van campers

Een korte overzicht van verhuur van campers

31 januari 2018
 Categorieën: Camping, Blog


Verhuur van campers

Met de zomer in aantocht is het voor veel gezinnen weer tijd om de vakantie te plannen. Als je eens niet vast wilt zitten aan één vaste vakantieplek is het misschien een idee om een camper te huren, zodat je altijd je overnachtingsplek bij je hebt en je naar verschillende plekken kunt rijden. Er zijn vele bedrijven die aan de verhuur van campers doen, dus er is keus genoeg. Ook is het mogelijk om in landen die verder weg zijn een camper te huren. Een camper huren in bijvoorbeeld de Verenigde Staten wordt vrij veel gedaan, waarbij men van de oostkust naar de westkust kan rijden. Maar ook Europa leent zich er uitstekend voor, om verschillende landen per camper te ontdekken. Als je naar een bedrijf stapt die aan de verhuur van campers doet, dan moet je alleen wel weten welk soort camper je gaat huren. We kunnen vier verschillende type campers onderscheiden:


De compacte of de buscamper

Dit is de kleinste soort en ook de goedkoopste camper om te huren. Deze camper kenmerkt zich doordat hij eruit ziet als een soort bestelbus. Soms zijn het ook omgebouwde bestelbussen. Een groot voordeel is dat deze camper voor bestuurders die niet veel ervaring hebben, om grote voertuigen te besturen, gemakkelijker te besturen is. Soms zijn deze campers ook in een verhoogde versie verkrijgbaar, waardoor je kan staan. Een nadeel kan zijn, dat deze campers geschikt voor maximaal 3 a 4 personen en er vaak faciliteiten, zoals douche en toilet ontbreken.


Alkoof camper

Het kenmerk van de alkoof camper is door het slaapvertrek boven de bestuurdersruimte. Dit wordt dan ook wel aan alkoof genoemd. De lengte van de alkoofruimte kan soms wel meer dan 2 meter zijn. Het nadeel ervan is dan de alkoof soms het zicht van bestuurder kan hinderen. Omdat de camper zo hoog is, vinden vele bestuurders dit niet prettig rijden en hij is windgevoelig. Voordeel is dat in deze camper je ruim kan staan en bewegen en je kan er gemakkelijk een groot gezin in kwijt.


Halfintegraal camper

Dit is de sportieve versie van de alkoof camper. De alkoof is veel meer geïntegreerd met de rest van de cabine en veel gestroomlijnder. Hierdoor verbruikt deze camper veel minder brandstof. De stahoogte is door de stroomlijning wel minder hoog en de slaapruimte in de cabine ontbreekt, waardoor het minder personen kunnen overnachten.


Integraal camper

De cabine is volledig geïntegreerd en je hebt dus niet het idee dat je in een soort bestelwagen rondrijdt. Deze camper is er dan ook speciaal voor gemaakt, zodat de ruimte optimaal benut wordt en je voldoende slaapplaatsen kunt creëren. Doordat de cabine vanaf het chassis is opgebouwd is deze camper ook veel lager. Deze camper zal wel het duurste zijn om te huren.

Ben je inmiddels warm gelopen om een camper te huren? Kijk dan bij Kampeercentrum de Jong voor verhuur van campers.